Perustan täten uuden blogin, jonka tarkoitus on palvella kaikentasoisia alan opiskelijoita (omia ja muita), ja kaikkia asiasta kiinnostuneita. Olen toiminut vuosia sekä taidemaalarina, että erilaisissa opetustehtävissä. Tänä aikana olen kuvannut runsaasti omia töitäni eri vaiheissa opiksi ja valistukseksi omille oppilailleni. Tarkoitus olisi, että nämä valmiit opetusmateriaalit muodostaisivat tämän blogin pääasiallisen sisällön, mutta nähtäväksi jää mihin tämä lopulta johtaa.
Tarkoitus ei ole esitellä ainoita oikeita tapoja, miten taideteos käytännössä suoritetaan. Kuvataide pitää sisällään sikäli monenlaisia tavoitteita ja tekotapoja, että on kyseenalaista, voidaanko kaikkia kuvataiteilijoita pitää edes saman ammatin harjoittajina. Näinollen oikeita vastauksia kulloiseenkin kysymykseen on yleensä lukuisia. Siinä mielessä taiteenopettajan työ on periaatteessa hyvin helppoa: kysyi oppilas mitä tahansa, aina tulee vastata:" asian voi ratkaista monella eri tavalla." Koska tämä ei pitemmän päälle voi oppilasta tyydyttää, on opettajan pyrittävä onkimaan selville, mihin kysyjä oikeastaan pyrkii ja esitettävä vähintäänkin yksi esimerkki, miten tavoitteeseen voisi päästä mahdollisimman suoraviivaisesti. Nämä esimerkit kertovat sen, miten minä olen itse päätynyt kulloiseenkin lopputulokseen. Valmiista teoksista voitte päätellä, onko menetelmä ollut toimiva vai ei. Pitää myös huomata, että pieni valokuva tietokoneen ruudulla ei vastaa koskaan alkuperäistä teosta. Käykää siis näyttelyissä.
Aloitan tämän blogin kuvauksella suurehkosta tilaustyöstä, jonka sain valmiiksi runsas kuukausi sitten. tämä siksi, että tästä on runsaasti sekä kuvamateriaalia, että sanottavaa. Olen hankkeesta ylpeä.
Kirjoitan aluksi lyhyesti saadakseni blogini alkuun. Teksti voi täydentyä myöhemmin.
Taideteos on ajatuksen ja materian yhdistymispiste. Oheisessa maalauksessa suuret ja hyvin syvähenkiset aatteet kohtaavat Ford Focuksen sisämitat hyvin kiehtovalla tavalla. Sukeltakaamme yhdessä sen pyörteisiin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti